dilluns, 1 de desembre del 2008

Renaixement
El Renaixement és un nom que s'aplica a l'època artística (i per extensió cultural) que dóna començament a l'edat moderna. El terme procedeix de l'obra de Giorgio Vasari Vides de pintors, escultors i arquitectes famosos, publicada en 1570, però fins al segle XIX aquest concepte no rep una àmplia interpretació històrico-artística.
No obstant això, Vasari havia formulat una idea determinant, el nou naixement de l'art antic grec i romà, que pressuposava una marcada consciència històrica individual, fenomen completament nou en l'actitud espiritual de l'artista.
De fet el Renaixement trenca, conscientment, amb la tradició artística de la Edat mitjana, a la que qualifica, amb ple menyspreu, com un estil de bàrbars o de gots. I amb la mateixa consciència s'oposa a l'art contemporani del Nord d'Europa, que segueix evolucionant des de l'art gòtic.
Des d'una perspectiva de l'evolució artística general d'Europa, el Renaixement significa una ruptura amb la unitat estilística que fins eixe moment havia sigut supranacional.

1 comentari:

  1. De veritat que no ho entenc.
    Has ficat informació copiada directament de la Wikipèdia i ni tan sols has tret els hipervincles.
    El perfil continua sense tenir una foto teva tipus carnet.
    No segueixes tots els blocs de la classe.
    No has fet els projectes MAV.
    No està penjada la presentació amb Bubbleshare, que aquest matí miraves de fer... no has pogut tornar a provar més tard?
    No hi ha un apartat per ficar la nota.
    L'ordre està malament...
    Tens un 3.

    ResponElimina